Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak! További Információ
Termékek Menü

Azub Ti-Fly az év legjobb háromkerekű fekvőkerékpárja

A cseh Azub lassan, de biztosan válik a világ egyik vezető fekvőkerékpár gyártójává. Emlékszem, amikor tíz éve megismerkedtem velük. Még csak páran voltak, de már akkor is átsütött rajtuk az elhivatottság, hogy kiváló fekvőkerékpárokkal térítsenek minél több embert a fekvősök táborába. 
Azóta sok víz lefolyt a Dunán, számtalan alkalommal találkoztam velük, sok jó túrán bringáztunk együtt az általuk szervezett fekvőkerékpáros találkozókon, melyek Európában, de talán az egész világon a legnagyobbnak számítanak. Óriási élmény, mikor 200-300 rekussal tekerhetsz együtt!
 
Azub Ti-Fly recumbent trike
 
Szerencsére az elhivatottságuk nem csökkent az eltelt években, az eredményeik pedig igazolják tudásukat, szakmai hozzáértésüket. Az utóbbi években ők fejlesztettek a legtöbbet, ők hozták ki a legtöbb újdonságot a fekvős cégek közül. Jelentősen nőtt a kínálatuk szélessége és a mélysége is. Bár kezdetben csak kétkerekű modelljeik voltak, az utóbbi pár évben komoly trike palettával jöttek ki, miközben korábbi fekvőkerékpárjaikat is megújították. Természetesen mindegyik modelljük kérhető elektromos rásegítéssel is, így az elektromos kerékpárra vágyók is bátran választhatnak Azub típusok közül, melyekbe jellemzően Bionx elektromos átalakító szett kerül.
 
A fejlesztéseik mennyiségét és minőségét látva nem véletlen, hogy például a háromkerekűek egyre növekvő táborában immáron a második éve sikerült a legnagyobb elismerést jelentő “Év háromkerekű fekvőkerékpárja” díjat megnyerniük! Tavaly a hátsó lengéscsillapítással kialakított Tricon modelljük győzedelmeskedett az amerikai Bentrideronline magazin szavazásán nagy fölénnyel. Ez azért is meglepetésnek számított, mert előtte sok évig ezt a díjat csak amerikai háromkerekűeknek sikerült elnyerni…
Az Azub Tricon olyan jóra sikerült, hogy az Azub be tudott vele törni az USA piacára.
 
2016 legjobb fekvő kerékpárja
 
Pár hete, a 2016 végi szavazáson pedig sikerült megismételniük ezt a hihetetlen bravúrt a legújabb háromkerekű modelljükkel. Az Azub Ti-Fly össztelós modell egyértelműen meggyőzte a tesztelők mellett a szavazó nagyközönséget is, így az Azub Ti-Fly lett az év háromkerekű fekvőkerékpárja!
Gratulálunk nekik ezúton is! 
 
Ti-Fly az év kerékpárja
 
Az Azub Ti-Fly egy tadpole trike, azaz elöl két, hátul egy kerékkel kialakított háromkerekű fekvőbringa, mely nevében is tükrözi különlegességét. A legnagyobb újdonsága a zseniális első lengéscsillapítása.
Míg a versenytársak a merev keresztkarok végéhez tervezett lengéscsillapítással (lásd HP-Velotechnik Scorpion fs vagy az ICE Spirit fs és Adventure fs modelljei) vagy kétoldali lengéscsillapított mozgó karokkal (lásd Tripendo, Steintrikes) kialakított megoldásokkal látták el csúcsmodelljeiket, addig az Azubnak elsőként sikerült egy régen dédelgetett ötletet a valóságba átültetni:
Vázoldali csuklópontok nélküli, titániumból kialakított, ezért elvileg merevnek mondható, de valójában anyagukban rugalmas keresztkarokat csillapítanak kétoldali lengéscsillapítással! 
A megoldás amellett, hogy megszünteti a mindig kényes csuklópontokat, a titánium karok torziós karakterisztikája következtében kétoldali kiegyenlítéssel is hozzájárul ahhoz, hogy tökéletes legyen a menetstabilitás és az egyenetlen út hatásának csillapítása. Ha ez kicsit érthetetlenül hangzik is esetleg most, a lényeg, hogy fantasztikusan kivasalja az utat, szinte szál felette, miközben stabil marad durva kanyarokban is, ráadásul mindezt minimálisra csökkentett karbantartási igény mellett.
(Látványosabban és érthetőbben bemutatják mindezt a cikkünk végén lévő videóban.)
 
A Ti-Fly-ban tehát a “Ti" a Titániumot takarja, a “Fly" pedig azt, ahogy érzed magad, amikor repülsz vele szinte a föld felszíne felett. Nem csoda, hogy nyert!
 
Azub Ti-Fly elülső lengéscsillapítása
 
Az Azub Ti-Fly egyébként a korábbi év győztesének, a Tricon-nak a vázára és megoldásaira épült, így mindent tud, amit bátyja is:
  • finoman kezelhető alsó kormánya van,
  • szétszedhető vagy felárért kicsire összecsukható erős vázszerkezet
  • kifogástalanul működő hátsó csillapítás, melynek működése során a hátsó traktus még nagy sebesség mellett is merevebb oldalirányban a versenytársaknál, azaz nem torzul el kanyarokban,
  • sokféle kiegészítővel, extrával felhasználási módra, igényre személyre szabható.
  • Rendelhető sokféle váltó és fékrendszerrel, kinek-kinek ízlése és pénztárcája szerint. A csúcsmodell a 18 sebességes Pinion váltóval különösen szívet melengető! 
 
Azub Ti-Fly hátulról
 
  • A komfortos ülés a dőlésszögén kívül előre-hátra is mozgatható, így amellett, hogy mindenki megtalálja a számára kényelmes pozíciót, nem szükséges a hajtóművet tartalmazó első boom átállításával járó lánchossz változtatással fáradozni mindig, amikor eltérő magasságú bringás használná ezt a triciklit. Merthogy aki vesz egy ilyet, az számíthat rá, hogy gyermeke vagy párja is szeretné használni legalább néha...
Olyan az Azub Ti-Fly, mint az autók között egy Rolls-Royce.
Nem tudsz elmenni mellette anélkül, hogy ne néznéd meg, és ne akarnád kipróbálni!
 
Azub Ti-Fly trike
 
A hasonlat egyébként talán azért is találó, mert ahogy egy Rolls-Royce sem a tömegeknek szánt modell, úgy sajnos az Azub Ti-Fly-t sem engedheti meg magának mindenki. De aki ki tudja fizetni, az nem fog csalódni benne, azt garantálom!
 
Végül hogy mondjak még egy jó hírt, január végéig most 5% kedvezménnyel tudod megrendelni akár a Ti-Fly, akár bármelyik Azub modellt!
 
Tekintsd meg kedvező elektromos kerékpár árainkat is!
 
Várunk szeretettel!
 
Addig is, nézd meg a Ti-Fly-ról készült videót, kattints rá gyorsan!:
 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Blog - főoldal hír
blog comments powered by Disqus