Által-ér kerékpártúra

Elérhetőség: Letölthető bringás túraútvonal
Egy laza bringatúra az Által-ér mentén.
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Által-ér kerékpártúra
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Leírás

A kerékpártúrát A neszmélyi Hajós Skanzentől indítjuk. Innen kerékpár – és közúton Dunalamás túlsó feléig tekerünk, ahol balra kanyarodva megtaláljuk az Által-ér mellet húzódó kerékpárutat. Ezt követjük Tata, Tatabánya, Környe és Kecskéden át a Majki elágazásig.

 

Az útvonalon Tatán a vár előtt kell figyelni, hogy megtaláljuk a helyes utat, ami a tatai-tó bal partján halad. A tó melletti korzó a nyári hónapokban hétvégén a kerékpárosok elől le van zárva, egyébként használható. Nyugodt szívvel ajánlom.

 

A következő figyelmet kívánó rész Tatabánya. A városba beérve el kell hagynunk az Által-eret és át kell bringáznunk a városon. Javaslom a Rákóczi Ferenc út, Szvatopluk út, Környei út vonalat. A Környei utat az Erőmű tónál hagyjuk el. Lemegyünk a tó partja mellett húzódó útra, amely a tó végén az Által-ér mellett a kerékpárútban folyatódik.

 

Kecskéd után átkelve a vasúti átjárón elhagyjuk az Által-ér melletti kerékpárutat a majki leágazónál. (Az Által-ér kerékpárút Oroszlányig megy). A murvás bringaúton eljutunk a Majki-tóhoz, illetve a partján lévő Kamalduli remeteséghez. Tőle pár száz méterre található utunk végpontja a Bánya múzeum.

 

Ajánlott látnivalók:

Neszmély

  • Hajós skanzen

Tata

  • Tatai-vár

  • Tatai tó

Tatabánya

  • Erőmű-tó

Környe

  • Környei-tó

Majki-tó (37. km)

Kamalduli remeteség (37. km)

Bánya múzeum (39. km)

Paraméterek

Szintemelkedés 292méter
Átlagos meredekség 1%
Körtúra vagy egyirányú Egyirányú, egyvonalú
Gyerekbarát Igen, végig ajánlott gyerekekkel is