Hasznos tippek elektromos kerékpár vásárlásához

Íme a legfontosabb 7+1 tanács, ha Ön elektromos kerékpár vásárlását fontolja:

 

1, Kipróbálás nélkül NE!

Az elektromos kerékpárok lelke az elektromos rásegítéses rendszer, ennek kiválasztása a legfontosabb.

A sokféle rásegítéses rendszer között lényeges eltérések vannak, melyeket csak akkor lehet megérteni, ha személyesen tesz velük próbát. Ha esetleg a konkrét kinézett modellből nincs is az adott boltban (ez előfordulhat a hatalmas kínálat miatt), legalább egy ugyanolyan elektromos rendszerrel szerelt hasonló modellt próbáljon ki vásárlás előtt!

 

2, Ne csak sík terepen próbáljon!

A különbségek legjobban a hosszabb emelkedőkön jönnek ki a különböző rendszerek között.

Ne elégedjen meg azzal, hogy síkon vagy pár méteres emelkedőn teszteli a különféle modelleket! Ahhoz, hogy igazán megértse a különbségeket, hogy melyik rendszer mit nyújthat Önnek, tekerjen fel legalább 50-100 méter hosszú, de még jobb, ha többszáz méter hosszú, 10-15% közötti meredekségű emelkedőn. Meglátja mennyire más arcát tudja mutatni ekkor pár rendszer.

 

3, Lefelé is érdemes tesztelni!

Sokan azt gondolják, hogy minden elektromos kerékpár képes visszatölteni, pedig erre legfeljebb a hátsó agymotoros rendszerek képesek - ráadásul azok közül sem mindegyik.

Mivel az Annyira Más Bringaboltnak van az országban messze a legnagyobb visszatöltős kínálata, így ezt igazán csak nálunk tudja letesztelni. Többféle visszatöltős rendszert is kínálunk, de a két legjobb, amit javasolni tudunk: a Bionx átépítő készletei és a népszerű Bulls Lavidákban lévő Greenmover rendszer.

Próbálja ki, milyen, mikor a lejtőn nem kell fékezni, mert visszatöltésbe kapcsolva a Tesla motorfékéhez hasonlóan tölteni tudja az akkumulátort! Különösen jól jön ez az extra tudás a hatótáv növelésére, illetve a hosszabb (pl. az alpesi) lejtőkön, mert ott egy nem visszatöltős pedelec kerékpár fékei könnyen elkopnak-túlhevülnek…

 

4, Óvatosan a gyári hatótáv adattal!

Az elektromos kerékpárok hatótávja nagymértékben függ a használat körülményeitől.

Egy 400Wh-s akkuval szerelt Bosch motoros kerékpár például elvileg 190 kilométert is tudhat (többnyire ezt adják meg a forgalmazók, mert jól hangzik), de valójában igazán erős igénybevétel esetén akár 15-20 km alatt is lemerülhet.

A gyári hatótáv adatok helyett nézze meg inkább az akkumulátor kapacitását Wh-ban megadva. (Ha esetleg így nem találja, akkor a Volt és az Ah értéket kell összeszorozni, hogy Wh értéket megkapja.)

Ha meg szeretné tudni, hogy mekkora kapacitású akkumulátorra van szüksége a tervezett felhasználási céljához, akkor Ebike4You azaz "Elektromos kerékpár Önnek" szolgáltatásunk segít Önnek. Csupán 4 egyszerű kérdésre kell választ adnia (ebből 3 a felhasználási körülményekre vonatkozik, melyekhez felajánlunk válasz alternatívákat, 1 pedig a kért hatótáv), és megkapja a szükséges akkumulátor kapacitás értéket Wh-ban, valamint megmutatjuk, milyen kerékpárok felelnek meg a kínálatunkból a céljainak. Ráadásul konkrét modellekre is adunk javaslatot, hogy különféle szempontok szerint mely modellek a leginkább javasoltak!  

Próbálja ki elektromos kerékpár javasló alkalmazás-unkat! 

 

5, A nagyobb az akkuból is jobb

Az évek múlásával az elektromos kerékpár tulajdonosok általában egyre nagyobb távok megtételéhez kapnak kedvet. Az akku viszont az öregedése következtében egyre rövidebb hatótávot tud csak biztosítani.

Számoljon azzal, hogy pár évvel később ugyanúgy használva elektromos kerékpárját, akár 25-30%-al kisebb távot tud majd vele megtenni. Érdemes ezért rögtön olyan elektromos kerékpárt vagy átépítő készletet vásárolni, amelynek akkuja legalább 20-30 %-kal meghaladja a jelenlegi igényeit, így évekkel tovább kitart majd.

 

5, Ne dőljön be a tukmáló eladóknak!

Sajnos hazánkban még kevés értékesítőnek van átfogó tudása az elektromos kerékpárokról, ezért időnként hajmeresztő dolgokat hallani...

Egyesek nyomatékérzékelősnek mondják az egyszerűbb, pedálfordulatos pedelec bringákat is, hogy javítsák az eladási esélyeiket. A két rendszer között azonban jelentős különbségek vannak, amit úgy tud leellenőrizni, ha kipróbálta már mindkettőt.

Egy pedálfordulatos mindig késéssel indul és áll le, valamint az erőteljesebb pedál nyomásra nem segít többet, mint ugyanolyan fordulattal, de lazábban tekerve a pedált. A valódi nyomatékérzékelős rendszer viszont szinte azonnal és sokkal közvetlenebbül segít! Nem véletlenül drágább… (Ha szeretne minden fontosat megtudni a témában, töltse le ingyenes, 146 oldalas Elektromos kerékpár nagykönyvünket!)

 

7, Lehetőleg hivatalos szervizpartnertől vásároljon!

Mielőtt Bionx, Bosch, Greenmover/Alber, Panasonic vagy Shimano motorral szerelt elektromos kerékpárt vásárol valahol, kérje meg a boltot, hogy végezzen egy diagnosztikai mérést a kinézett kerékpáron.

Ha erre nincs a boltnak megfelelő gyári eszköze, akkor legyen óvatos. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy nem fognak tudni megfelelő színvonalú szerviz szolgáltatást nyújtani, sőt még a garancia érvényesíthetősége is veszélybe kerülhet!

 

Végül egy extra javaslat:

 

7+1, Próbálja ki személyesen nálunk

Ha a honlapon található anyagok, az általunk írt "Elektromos kerékpár nagykönyv" vagy a vevőink ajánlása meggyőzte, hogy szakértői vagyunk a témának, akkor elhiheti, hogy a kínálatunkban szereplő modelleket sem véletlenül választottuk ki.

Hiszünk benne, hogy tőlünk kapja majd a legjobb ajánlatot, mert szinte mindig vagy jobbat, vagy minimum ugyanolyan jó modelleket tudunk javasolni, mint a legjobb versenytársaink. Ezt jelenti az általunk biztosított “Legjobb termék garancia”.

Adja meg Magának az esélyt, hogy a legjobb döntést hozhassa meg vásárláskor és nekünk, hogy segíthessünk Önnek ebben.

 

Jöjjön el hozzánk egy próbára!

Nálunk:

  • Letesztelheti a kinézett elektromos kerékpárokat, felfedezheti a különbségeket.
  • Hosszabb emelkedőn is kipróbálhatja a különféle rásegítéses rendszerek képességét.
  • Megtapasztalhatja lejtőn a visszatöltés hatékonyságát.
  • Szakszerű tanácsokat kaphat, mert rendelkezünk a kellő szakképesítéssel és van személyes tapasztalatunk is.
  • Diagnosztikai eszközeinkkel segíteni tudunk gond esetén később is, mert felhatalmazott ebike szerviz vagyunk.

 

Mindezek után hatékonyan és sikeresen fog tudni választani széles elektromos kerékpár kínálatunkból!

 

Szeretettel várjuk bármelyik boltunkban!

Hogy a kiszolgálást hatékonyan szervezhessük, megköszönjük, ha előzetesen bejelentkezik hozzánk. Az alábbi űrlap kitöltését követően igyekszünk minél hamarabb, de maximum 24 órán belül telefonon felhívni Önt időpont egyeztetés céljából.

A bejelentkezéssel elkerülhető, hogy várnia kelljen a boltban, amíg egy másik ügyféllel befejezzük a próbálást vagy egy kerékpár átadását. Kérjük, hogy olyan elérhetőséget adjon meg, amin biztosan el tudjuk érni!